468x60 Ads

Η Μεταπολιτική ως εργαλείο.



Εντοπίζοντας τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε έναν πολιτικό αγώνα, στις λειτουργικές και διαχειριστικές διαδικασίες, θεωρούμε ως αναγκαιότητα για την δημιουργία δομών και κινηματικής δομής, πως οφείλουμε να παράξουμε πολιτικό έργο, ιδεολογική τριβή και πρακτικές καινοτομίες, μέσω μεταπολιτικών μεθόδων.

Κινούμενοι σε αυτόν τον άξονα φυσικά και τείνουμε χείρα φιλίας σε όλες τις συλλογικές ή ατομικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην ρεαλιστική προσέγγιση και ανάλυση των αναγκών της κοινωνίας μας, καθώς επίσης και στην απαγκίστρωση του ΄΄εθνικισμού΄΄  από παρωχημένες θέσεις και ιδέες. Για εμάς αυτή η απαγκίστρωση θα επιτευχθεί με την ανάδειξη μιας νέας ρεαλιστικής, μη ιδεοληπτικής και καθαρά εφαρμόσιμης ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμας. Η δε πλατφόρμα θα δημιουργηθεί με την συνεργασία και την τριβή όλων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες, οι οποίες ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές φόρμες λειτουργίας και μπαίνουν στην δοκιμή εναλλακτικών, πραγματιστικών και εφαρμόσιμων τακτικών.

Το Μαύρο Εργαστήρι επιθυμούμε να μετατραπεί σε μια μεταπολιτική δεξαμενή σκέψης, στην οποία θα αντιπαρατεθούν υγιώς θέσεις και απόψεις με στόχο την εξέλιξη αυτού που θεωρούμε ‘’Ελληνικός και Ευρωπαϊκός εθνικισμός’’. Μια νέα λειτουργία πέρα από τις συνήθεις κομματικές δομές, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων ατόμων, συλλογικοτήτων, συλλόγων, φορέων κλπ. Ως έναν από τους πρώτους στόχους μας θεωρούμε την συνεργασία όλων όσων επιθυμούν να αντιπαρατεθούν σε ζητήματα όπως ο Φυλετισμός, η Ευρωπαϊκή συνεργασία, η τεχνολογική πρόοδος, η μόρφωση και ο τρόπος ζωής, όμως μέχρι πρότινος αδυνατούσαν για πρακτικούς και μη λόγους.

Έχοντας τα παραπάνω ως πρώτη ύλη εργασίας, προσβλέπουμε στην ανάδειξη της μεταπολιτικής διεργασίας ως το μέσο εκείνο που θα δημιουργήσει της κατάλληλες δομές επιτρέποντας μας να βιώσουμε τις ιδεολογικές μας θέσεις και να τις μετατρέψουμε σε πολιτικό και πολιτισμικό πολιτισμό.